YOUR PARTNER IN TECHNOLOGY! SPECIALIST IN SOUND, LIGHT, VISION AND CONTROL
B&R design BV. Europasingel 19, 7681NA VROOMSHOOP.
+31 (0)546646025.
info@br-design.nl.

KerkTV

KerkTV in Beeld Camera techniek in de kerk

Als systeem integrator hebben wij een aantal concepten uitgewerkt en toegepast. Op deze pagina’s leest u meer over de mogelijkheden en de technische middelen. Neem voor vragen over deze invullingen vrijblijvend contact met ons op.

Techniek in de kerk

Met de overgang van Kerktelefoon (KPN) naar kerkradio via internet is ook de overstap naar KerkTV voor velen een stuk dichterbij gekomen. De technieken zijn er klaar voor en veel kerken hebben de afgelopen jaren al geïnvesteerd in beamers en zelfs al in camera systemen. Voor de kerkradio luisteraars is de aanvulling met beeld een welkome aanvulling die hun nog meer beleving geeft met de eredienst. In veel gevallen is de KerkTV invulling een onderdeel van een grotere audiovisuele installatie, in dat geval kan deze apparatuur zoals projectoren, displays en afspeel apparatuur geïntegreerd worden in het Smart Control concept. De bediening van het totale systeem wordt hierdoor sterk vereenvoudigd en gebruikersvriendelijk

Smart Control

Onze KerkTV systemen zijn voorzien van het Smart Control systeem, hierbij wordt de bediening van de apparatuur overgenomen door een speciale controller welke besturing mogelijk maakt via een WEB interface. Deze WEB interface kan bediend worden vanaf een iPad, Tablet, PC, etc. Deze manier van bediening maakt het systeem een stuk eenvoudiger voor de gebruikers die vaak bestaan uit vrijwilligers uit de kerk.

KerkTV in HD kwaliteit

De camera 4:3 of 16:9

Bij de huidige KerkTV  is de keuze van de camera erg belangrijk, kiest u voor de oude analoge techniek (o.a. Sony D90) dan heeft u een SD beeld kwaliteit in de 4:3 verhouding. Deze kwaliteit ziet er op de huidige generatie breedbeeld TV’s niet fraai uit. Hiernaast ziet u afgebeeld wat er met het beeld van een SD camera gebeurt als het op een 16:9 TV wordt weergegeven.

Een betere keuze is dan ook een camera in HD kwaliteit, wel iets duurder in prijs, maar u doet een investering waar u langer plezier van heeft. Dit type camera is namelijk bruikbaar voor zowel de standaard KerkTV zender (in SD) als de HD KerkTV zender. U kunt dus altijd later de Kerk zender upgraden naar HD. Dit soort PTZ camera’s heeft zowel een SD uitgang in 16:9 formaat als een HD uitgang in 16:9 met daarbij de hogere resoluties in 720P of 1080P.

KerkTV zender

Ook op het gebied van de KerkTV zender is een HD variant beschikbaar, voor de invulling hiervan adviseren wij de HD zender en de verdere dienstverlening van sIKN. Zij hebben een professioneel netwerk voor zowel Kerk radio als KerkTV, hierbij is de onlangs geïntroduceerde HD KerkTV zender een groot succes. De zender past uitstekend in ons totaal concept

KerkTV: Setup voorbeelden

KerkTV: Setup A – Single Camera HD / Smart Control

Deze Setup is de HD invulling voor KerkTV aangevuld met Smart control. Met deze bestuurbare PTZ HD camera kunnen presets ingesteld worden om de activiteiten in beeld te brengen. Het HD SDI videosignaal naar de KerkTV zender gestuurd. Ook het audio signaal vanuit de geluidsinstallatie wordt op de KerkTV zender aangesloten. De bediening van de camera wordt gedaan via de Smart Control set waarmee ook het uitgaande beeld naar KerkTV gecontroleerd kan worden.

KerkTV:  Setup C – Dubbele Camera HD / Smart Control

Met deze twee bestuurbare PTZ HD camera’s kunnen presets ingesteld worden om de activiteiten in beeld te brengen. Het HD SDI videosignaal van de camera’s gaat naar een HD videomixer waarop ook een computer is aangesloten. Op deze wijze kan zowel het camerabeeld als de informatie vanuit de PC (Liederen, Presentaties,etc) naar de KerkTV zender gestuurd worden en tevens in de kerk weergegeven worden. Ook het audio signaal vanuit de geluidsinstallatie wordt op de KerkTV zender aangesloten. De bediening van de camera’s en de HD mixer wordt gedaan via de Smart Control set waarmee ook het camera beeld gecontroleerd kan worden. De besturing van de camera en de videomixer gaat via het netwerk, hiervoor kan het netwerk gebruikt worden dat in de kerk aanwezig is. Een goed wifi dekking is hier wel noodzakelijk voor de bediening met de tablet.

Meer weten over deze of andere setups:

KERKTV INFO AANVRAGEN

KerkTV: Eenvoud in bediening

Smart Control

Een veel gehoorde klacht is dat de bediening van de apparatuur voor KerkTV en weergave in de Kerk vaak te complex is. De installatie moet vaak bediend worden door vrijwilligers uit de kerk gemeenschap die niet altijd een technische achtergrond hebben. Om deze taak te verlichten hebben wij al enige jaren geleden besloten alle bedieningsmiddelen te concentreren op één besturingsinterface. Dit concept is uitgegroeid tot het Smart Control systeem waarbij de apparatuur via een speciale controller bediend wordt. Als interface kan een Samsung Tablet of iPad gebruikt worden, maar omdat het hier om een WEB interface gaat kan met elke willekeurige laptop of pc het systeem bediend worden.

Ook bediening van projectoren en displays

De kracht van dit systeem is dat alle AV apparatuur hierin opgenomen kan worden, hierdoor kan het systeem met één druk op een knop opgestart en afgesloten worden. Alle afstandbedieningen kunnen dus in de kast ! De bediening van zowel de PTZ camera’s als de video mixer zijn samengevoegd in één control pagina.

Smart Console

Onze “Smart Control” optie voor KerkTV waarbij men alle apparatuur (camera’s, mixer, displays,etc) bedient via een iPad of Samsung Tablet, maakt het bedienen van dit soort installaties zeer eenvoudig. Het wordt dan ook met veel plezier gebruikt in diverse kerken. Vanuit de praktijk kwam de vraag of het mogelijk was om voor de speciale gelegenheden toch een Joystick en knoppen bediening te realiseren. Hiervoor is de “Smart Console” ontworpen. Omdat we nu toch een behuizing hebben is de tablet geïntegreerd en alle besturings-onderdelen ingebouwd in deze console. Een complete multifunctionele besturing dus ! Met deze console bedient u camera’s, videomixer (BM Atem) en de gewenste randapparatuur zoals displays en projectoren. De Smart Console wordt leverbaar in een aantal modellen, van basis KerkTV met één camera tot de uitgebreide versie met multicamera control.

Eenvoud in Installatie!

Door dit Smart Control of Console systeem is de installatie van een KerkTV systeem een stuk eenvoudiger geworden. De kleine systemen kunnen zelfs als compleet pakket geleverd worden zodat u de installatie zelf kunt uitvoeren. Bij elke “Smart” installatie zijn een aantal support uren opgenomen om de installatie te koppelen op een netwerk en om de remote support functie in te stellen.

Smart Console: SC-101

Single Display / Tablet
Camera Control (1 camera)
Store Presets & Names
Screen Up/Down Control
Remote Trigger ON/OFF
Remote Support

Smart Console: SC-211

Single Display / Tablet
Camera Control (2 camera)
BM Video Mixer Control
Store Presets & Names
Screen Up/Down Control
Remote Trigger ON/OFF
Remote Support

Smart Console: SC-322

Double Display / Touchscreen
Camera Control (3 camera)
BM Video Mixer Control
Store Presets & Names
8 Function buttons
Screen Up/Down Control
Remote Trigger ON/OFF
Remote Support

https://www.tecomat.com/

B&R Design – Uw Partner in Techniek