YOUR PARTNER IN TECHNOLOGY! SPECIALIST IN SOUND, LIGHT, VISION AND CONTROL
B&R design BV. Europasingel 19, 7681NA VROOMSHOOP.
+31 (0)546646025.
info@br-design.nl.

About US

B&R design B.V. is een klantgerichte onderneming op het gebied van audiovisuele systemen en besturingstechnieken.

B&R design B.V. is importeur van Teco uit Tsjechië en verzorgt de verkoop en training van deze producten.

Bedrijfs Informatie

Doel

Ons doel is om de klant van de juiste middelen en techniek te voorzien, dus bij elk project groot of klein luisteren we eerst naar de wensen en eisen van de klant en gaan dan daarmee aan de slag om een passende oplossingen te bieden. Als “System Integrator” zorgen wij dat de diverse uiteenlopende technieken samen gebracht worden tot één werkende installatie.

Ervaring

Door de jarenlange ervaring in het bedenken en uitvoeren van audiovisuele projecten hebben we een brede product kennis verkregen. Daarnaast worden nieuwe technieken op ons vakgebied onderzocht en de mogelijke toepassingen getest in de praktijk. Gebruik makend van deze constant vernieuwende technieken en producten hebben wij in de loop der jaren een breed productenpakket kunnen samenstellen.

Bezoek onze Showroom

Sinds 2003 zijn wij gevestigd aan de Europasingel 19 in Vroomshoop. Ons pand voorziet naast de nodige werkplaatsen en opslagruimtes in de nodige ruimtes waar we diverse technieken en middelen hebben opgesteld. Het blijft natuurlijk een uitdaging om bij te blijven met alle nieuwe ontwikkelingen, maar u bent van harte welkom om kennis te maken met de laatste nieuwtjes op ons vakgebied.

Een kijkje in onze showroom

Onze Specialiteiten

Denken in Oplossingen

Een van onze speerpunten is het bedenken en uitwerken van complete oplossingen voor bepaalde gebruikers groepen. Omdat wij onafhankelijk zijn en beschikken over een breed assortiment aan merken en producten kunnen we de juiste middelen bij elkaar voegen en de juiste oplossing voor de klant creëren.

Maatwerk

Daar waar geen standaard producten beschikbaar zijn worden er “maatwerk” oplossingen ontwikkeld. Of het nu gaat om een constructie voor een videowall, bedieningspaneel of compleet product zoals de “Smart Console” voor o.a. KerkTV en Sport Streaming, wij blijven meedenken met de wensen van de klant.

Geschiedenis

Oprichting 1982

In de zomer van 1982 besloten Herman Pierik en Arjan van der Vinne een P.A. verhuur bedrijf te starten onder de gewaagde naam “Brom & Ruis”. In een nuchtere bui was deze naam bedacht en de naam bleef spraakmakend door alle jaren heen. Het bleek een naam te zijn die in de positieve zin niet werd vergeten. In de begin jaren werd er stevig getimmerd en gesoldeerd aan de apparatuur. Waar we nu de Chinezen betichten van kopieerwerk, deden wij dat in de jaren 80 al met regelmaat. Er werden versterkers en baskasten “gekloond” van gevestigde merken, en zelfs seriematig gebouwd voor collega bedrijven.

PA Verhuur 1982-1987

In de weekenden gingen we er met een vol geladen Mercedes bus op pad om voor diverse bands het geluid en licht te verzorgen. Daarnaast werd er een pand gezocht dat als kantoor en werkplaats kon dienen. Na vele jaren van festivals en diverse bands kregen we een vaste band “Social Heat” waarmee in de weekenden werd opgetreden in discotheek en dancing.

Product Ontwikkeling

Naast de verhuur, die vaak in de weekeinden plaatsvond, werd er door de week gebouwd aan flightcases voor eigen gebruik en een groeiend aantal klanten. Ook werden er nieuwe producten ontwikkeld die als B&R design product in de markt gezet werden. Zo werden er lichttafels, dimmers, crossovers, etc ontworpen en gebouwd. Deze werden aan de man gebracht via diverse beurzen zoals de Music & Harmony in Ahoy Rotterdam. De dimmers en lichttafels vonden hun weg in o.a “de Voorveghter”, Popgroep “Normaal” en diverse andere verhuurbedrijven. Zelfs nu, 30 jaar later, komen we nog klanten tegen die deze producten nog steeds gebruiken.

PA Verhuur 1987-1997

In 1989 kwam het bekende showorkest “Rendez Vous” in beeld en mochten we voor deze band met in die tijd 150 optredens per jaar de techniek verzorgen. Met een luxe nieuwe DAF 1700 vrachtwagen tourden we door Nederland en verzorgden de techniek op grote bedrijfsfeesten, dorpsfeesten, etc. Omdat “Rendeze Vous” sterk was in de live begeleiding van artiesten werkten we samen met al de bekende Nederlandse artiesten, zoals Hazes, Lee Towers, Gerard Joling, Marco Borsato, etc. Hoogtepunten waren hierbij de miniconcerten met Andre Hazes en Rene Froger.

Turnkey Projecten 1997 – 2005

In 1997 na 15 jaar slepen met flightcases en werken tot in de nachtelijk uren zijn wij gestopt met de verhuur. Door de opgedane ervaringen tijdens onze verhuurtijd lager voor ons een nieuwe uitdaging in de installatie van vaste installaties op het gebied van geluid en licht. O.a. kleine theaters en discotheken, scholen waren onze doelgroepen. Als klein bedrijf kwamen terecht op grote bouwprojecten, instalateurs zoals Unica, Lammerink, Fastcom wisten ons te vinden en maakten graag gebruik van onze kennis en expertise.

In 2003 namen wij afscheid van het oude kantoor van de Boerenbond, hier hebben we ruim 15 jaar doorgebracht en werd uiteindelijk te klein voor onze werkzaamheden. De nieuwe stek aan de Europasingel 19 gaf ons de ruimte voor nieuwe ontwikkelingen en een proffesionele uitstraling.

Turnkey Projecten 2005 – Heden

Naar aanleiding van het Pilot project bij de Politie Twente waarbij we een camera systeem op een vijftal politiewagens installeerden, kwamen we in aanraking met de producten van de firma Teco a.s. uit Tsjechie. Hun PLC techniek kwam als geroepen bij de nieuwe ontwikkelingen waarbij de iPhone en het UMTS netwerk het mogelijk maakten op afstand zaken te bedienen, te monitoren en te bewaken. Deze ontwikkeling werd toegepast op luxe Jachten, Trucks, Brandweer voertuigen, etc. Ook wij werden door de crisis na 2010 genoodzaakt een stapje terug te doen, maar de mogelijkheden met de Teco producten hield ons bedrijf in beweging en gaf ons diverse nieuwe mogelijkheden.

https://www.br-design.nl/about-us/

https://www.tecomat.com
/

B&R Design – Uw Partner in Techniek